سفارش تبلیغ
صبا ویژن
حکمت، شرف بزرگوار را می افزاید و بنده مملوک را تا مجلس ملوک بالامی کشد . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
دکتر مهدی آمیغی افتخار همیشگی آذربایجان و پدر واکسن تب برفکی - خاطرات و تاریخ پزشکی Dr.Rahmat Sokhani
 RSS |صفحه اصلی سایت |ارتباط با من| درباره من|پانل اصلی سایت
: جستجو
اوقات شرعی
یکشنبه 103/10/2

» درباره من
دکتر مهدی آمیغی افتخار همیشگی آذربایجان و پدر واکسن تب برفکی - خاطرات و تاریخ پزشکی Dr.Rahmat Sokhani
مدیر وبلاگ : دکتر رحمت سخنی[108]
نویسندگان وبلاگ :
دکتر سعید اعلم رضائیه (@)[0]



» پیوندهای روزانه
سایت پزشکی فوق تخصصی دکتر رحمت سخنی [471]
سایت پزشکی تخصصی دکتر رحمت سخنی [243]
خاطرات پزشکی و امدادگری [549]
خاطرات پزشکی کشور نیوزیلند [426]
خط خطهای دیجیتال دکتر کوچولو [284]
دکتر ریحان [279]
دکتر سینوهه [306]
حال و هوای دل یک پزشک [643]
حرفهای یک دل ..... [261]
یک دانشجوی پزشکی [657]
خاطرات پزشک ترک اعتیاد [451]
مدلاگ [81]
خاطرات روزهای طبابت [685]
خاطرات پزشکی [522]
پایگاه اطلاع رسانی پزشکان ایران [200]
[آرشیو(15)]

» عضویت خاص و عادی
 





Powered by WebGozar


» فهرست موضوعی یادداشت ها
پزشکان مشهور آذربایجان[3] . مشاهیر آذربایجان[2] . مشهی آذربایجان . معرفی 150 پزشک . آذربایجانی بیاد ماندنی در پزشکی . افتخار همیشگی آذربایجان . انتقال خون . ایرانی خاطره نویس . بیمارحاضر . بیمارغایب . پدر جراحی نوین ایران . پدر واکسن تب برفکی . پدرژنتیک پزشکی . پرفسور یحیی عدل . پروفسور داریوش فرهود . پزشک خاطره نویس . پزشکی باستان ایران . تاریخچه . تاریخچه بهداشت صنعتی دنیا . تاریخچه بیماری ایدز . تاریخچه بیماری جذام . تاریخچه بیماری سل . تاریخچه پزشکی . تاریخچه پزشکی ایران باستان(2) . تاریخچه دیابت . حکیم فردوسی . داستان اشک . دکتر الکساندرفلمینگ . دکتر محمد علی مولوی . دکتر مهدی آمیغی . دکترجواد غفورزاده . دکتر بابک زمانی متخصص بیماریهای اعصاب و روان . روانشناسان مشهورجهان . روزپزشک ویک دنیاتحقیر ........ . زندگینامه پزشک مشهور آذربایجانی . زندگینامه جراح مشهور آذربایجانی . کشف پنی سیلین .
» آرشیو مطالب
آرشیومطالب پیشین
اردیبهشت 1387
خرداد 1387
تیر 1387
مهر 1387
آبان 88
شهریور 88
مرداد 88
اسفند 87
آذر 87
دی 89

» لوگوی سایت


» لینک دوستان
خانه ی خانواده
دلنوشته های قاصدک
نوشتار
لحظه های آبی( دلسروده های فضل ا... قاسمی)
عارفانه های یک دوست
دلنوشته ها
اندیشه نگار
گلبانگ سربلندی
زمزمه نسیم
رضا صفری
بلوچستان
رایحه ی انتظار
اقلیم شناسی دربرنامه ریزی محیطی
عارفانه
اسپایکا
بشنو از دل
بهارانه
دزدانِ سرِ گردنه
کلکسیون بهترین تمبرهای جهان
اشپزی کد بانو
داروساز
دختران حوا
اسیرعشق
کلّنا عبّاسُکِ یا زَینب
ستارگان دوکوهه
طب ورزشی دکتررحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
طب سالمندان دکتررحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
پیمان دانلود
ورزشهای رزمی
عــــشقـــــولـــــک
جراح دیوانه
دکتر گمشده
خاطرات پرستاری
خاطرات یک داروساز
خاطرات یک دندانپزشک
Deja vu (خاطرات پزشکی )
خاطرات پزشکی یک خانم دکتر(خاطرات یک لیلا)
مرکز اطلاع رسانی اذربایجانیهای مقیم خارج کشور
خاطرات جبهه
پزشک دهکده
بخش زنان و رزیدنت های زنان
گل یخ (خاطرات پزشکی)
سایت دکتر سعید اعلم رضائیه
دکتر مارمولک
خاطرات دوران اسارت
دکتر بابک زمانی
طب نظامی دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
پزشکی عمومی دکتررحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
سایت روانشناسی دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
طب مذهبی دکتررحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
شمس الظلام
وبلاگ شخصی من ( رضا )
عاشقتم
سماتکــــــــه
Missing
Famoonevis
طب سنتی دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
سایت دندانپزشکی دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
سایت دارو سازی دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
پزشکی فوق تخصصی دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
پزشکی تخصصی دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
طب پزشکی قانونی دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
طب هسته ای دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
سایت گوناگون دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
طب اورژانس دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
من.تو.خدا
آوای روستا
زنبورعسل
داستانهای واقعی روابط عمومی Dr.Rahmat Sokhani
جوان امروزی
03955809074 سید مهدی ملک الهدی
رضوانه
قائم صنعت سپاهان
Taekvondo@
شهریار کوچه ها
سخن آشنا

» لوگوی لینک دوستان























» طراح قالب » میربهزادمیراسمعیلیان

» نظر سنجی

دانلود آهنگ جدید
»» دکتر مهدی آمیغی افتخار همیشگی آذربایجان و پدر واکسن تب برفکی

دکتر مهدی آمیغی افتخار همیشگی آذربایجان و پدر واکسن تب برفکی

ویرایش:دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) ارومیه

زنده یاد دکتر مهدی آمیغی فرزند مرحوم حاج صادق آمیغی (توتونچی) در سال 1312 در شهر تبریز و در یک خانواده مذهبی به دنیا آمد. نامبرده دومین و آخرین فرزند خانواده‌اش بود. پدربزرگ ایشان (حاج احمد توتونچی "آمیغی") از تجار معروف و بسیار خیَر آذربایجان و پناه مظلومان و نیازمندان منطقه آذربایجان بوده که در دوران کودکی دکتر مهدی آمیغی به دلیل تغییرات سیاسی و اقتصادی که توسط رضاخان پهلوی به وجود آمد و تجارت توتون انحصاراً در اختیار دولت قرار گرفت وضعیت اقتصادی خانواده آمیغی دچار بحران گردیده و پدر و عموهای مرحوم دکتر که بعد از پدرشان مزارع و تجارت توتون در منطقه کردستان و آذربایجان را اداره می‌نمودند ناگزیر به مهاجرت به تهران شدند. این زمان مصادف بود با سالهای پایانی تحصیلات دوره متوسطه دکتر که در دبیرستان رشدیه و فردوسی تبریز صورت می؟‌گرفت. با وجود مصادف بودن دوران بحران اقتصادی خانواده با دوره نوجوانی دکتر مهدی آمیغی ،ایشان دوران شش ساله دبیرستان را در طول چهار سال (دو سال را به صورت جهشی) طی نموده که در تمام این دوره‌ها عنوان شاگرد اولی را به خود اختصاص می‌دادند. نامبرده پس از اخذ دیپلم دبیرستان فردوسی تبریز همراه پدر، مادر و تنها خواهرشان به منظور اقامت دائم عازم تهران شده و در سال 1331 به عنوان نفر اول کنکور دانشکده پزشکی و دامپزشکی دانشگاه تهران پذیرفته شدند. دکتر مهدی به دلیل علاقه شخصی در رشته دامپزشکی دانشگاه تهران ثبت نام نموده و مشغول تحصیل گردیدند. زنده یاد دکتر مهدی آمیغی از ابتدای دوره نوجوانی ضمن جدیت در امر تحصیل و کسب رتبه های اول در تمام دوران دبستان و دبیرستان در زمینه ورزش به ویژه فوتبال نیز بسیار علاقه مند بوده و عضو دائمی در تیم های دبیرستان رشدیه و منتخب تبریز بودند. ایشان پس از ورود به دانشکده دامپزشکی عضو اصلی تیم فوتبال دانشگاه تهران شده و در سال دوم دانشکده به عضویت تیم فوتبال باشگاه شاهین و یکسال بعد به عضویت تیم ملی فوتبال در آمده و تا پایان تحصیل در پست هافبک در تیم ملی باقی ماندند. ایشان هم‌دوره فوتبال آقای جدیکار که از فوتبالیست‌های معروف و از پیش کسوتان فوتبال می‌باشند، بودند. 
زنده یاد دکتر مهدی آمیغی با رتبه شاگرد اولی رشته دامپزشکی دانشگاه تهران را به پایان رسانده و به دلیل علاقه وافر به زادگاهش ، دوران سربازی خود را در تبریز انجام دادند. نظر به اینکه وزارت علوم کلیه فارغ التحصیلان رتبه نخست رشته های مختلف دانشگاه ها را جهت گذراندن دوره های تخصصی به خارج از کشور اعزام می نمود، مرحوم دکتر مهدی آمیغی نیز به کشور بلژیک اعزام و در دانشگاه معروف بروکسل به مدت سه سال مشغول گذراندن تخصص گردیدند. 
دکتر مهدی در زمان اقامت در بروکسل نیز عضو دائمی و موثر تیم فوتبال دانشگاه بروکسل بودند. زنده یاد دکتر آمیغی در ماه‌های پایانی اقامتشان در کشور بلژیک در محیط دانشگاه با خانم مونیک واندام آشنا شده و پس از کسب اجازه از والدینشان و پذیرش دین مبین اسلام توسط خانم واندام با وی ازدواج نمودند. ایشان بلافاصله پس از اتمام تحصیلات به همراه همسرشان به کشور ایران بازگشتند و یک ماه پس از مراجعت به مملکت با وجود دعوت دانشگاه تهران جهت اشتغال نامبرده در سمت استادیاری دانشکده دامپزشکی به استخدام موسسه سرم‌سازی رازی در آمده و در موسسه مشغول به کار شدند. 
ایشان در سال دوم استخدام به همراه همسر و فرزندشان (علیرضا) از تهران به منزل مسکونی سازمانی در موسسه نقل مکان نمودند . در سال چهارم استخدام به همراه همسر و دو فرزندشان (علیرضا و کریم) از طریق موسسه سرم‌سازی رازی به منظور گذراندن دوره تخصصی ویژه تب برفکی عازم فرانسه شده و در مرکز تحقیقات لیون مشغول تحقیق گردیدند. نامبرده دوبار دیگر در سالهای بعد و هربار به مدت چندین ماه جهت انجام تحقیقات تکمیلی در مرکز تحقیقات شهر لیون فرانسه مشغول بکار بوده‌اند. 
در تمام این دوران نامبرده با جدیت خستگی ناذیری که جزء خصوصیات داتی ایشان بود بکار تحقیق و تولید و آموزش می‌پرداخت و زمان فراغت خود را نیز با خانواده سپری می‌نمود. تنها تفریح ایشان در تمام طول زندگی ورزش فوتبال (بعنوان بازیکن و یا مربی) بوده و به ورزش تنیس و شنا نیز علاقه‌مند بودند. دکتر مهدی در زمان ریاست مرحوم دکتر کاوه بعنوان رئیس انجمن ورزش موسسه و اولین مربی تیم کارمندان موسسه رازی منصوب شدند.  تامبرده تا پایان روزهای عمر خود تمام اتفاقات فوتبال کشور و دنیا را از طریق رادیو، تلوزیون و روزنامه‌ها دنبال می‌نمودند. دکتر مهدی آمیغی در سال 1348 به دلیل بروز غده‌ای در سمت چپ صورتشان ناگزیر به انجام عمل جراحی شدند که پس از آزمایش غده و به دلیل بدخیمبودن ان به اروپا اعزام و مدت هشت ماه تحت درمان پزشکان متخصص قرار گرفتند. خوشبختانه درمان صورت گرفته موثر واقع گردید و تا پایان عمر مشکل خاصی در این خصوص به وجود به وجود نیامد. زنده یاد دکتر مهدی آمیغی در سال 1358 به دلیل بیماری همسرشان ناگزیر شدند که به تهران نقل مکان نمایند تا ایشان بتوانند همواره تحت نظر پزشک قرار گیرند. 
زنده یاد دکتر مهدی آمیغی از سال 1368 تا زمان فوتشان دوبار با عارضه قلبی در بیمارستان ایرانمهر تهران بستری شده و تحت مراقبت‌های ویژه قرار گرفته و به دلیل بیماری قند از سالها قبل بطور مستمر دارو مصرف می‌نمودند ولی با تمام موارد ذکر شده، ایشان همواره با پشتکار و جدیت در تمام طول هفته و حتی روزهای تعطیل و تا روز قبل از فوتشان سرکار خود حاضر بودند. 
دکتر مهدی آمیغی، انسانی وارسته، کم توقع و فروتن بودند تا جائیکه از حضور در جمع و ارائه فعالیت‌ها و خدمات خود نیز پرهیز می‌نمودند. ایشان با توجه به کهولت سن و ابتلاء به بیماری قلبی و دیابت همواره تلاش وافری را در امور تولید از خود نشان می‌دادند. با توجه به ویژگی تولید واکسن تب برفکی، نظارت لحظه به لحظه ایشان بر کشت‌های سلولی و تهیه ویروس و در نهایت تولید واکسن کاملاً مشهود و بارز بود. شاید بتوان به صراحت عنوان کرد که کلمه‌ای بنام روز تعطیل برای ایشان مفهوم خود را از دست داده بود. 
دکتر مهدی آمیغی از بنیانگداران بخش تب برفکی در موسسه سرم‌سازی رازی بوده و نزدیک به نیم قرن در ان موسسه در امر تحقیق، تولید و آموزش فعالیت نمودند. ایشان تحقیقات شایان توجهی در زمینه بیماری تب برفکی  داشتند که بسیاری از مقالات و تحقیقات او به صورت سخنرانی در کنگره‌های و سمینارها و یا چاپ در نشریات معتبر داخلی و خارج از کشور به زبان‌های فرانسه و انگلیسی منتشر شده است. همچنین طرح های تحقیقاتی زیادی را در بهینه‌سازی و بهبود تولید واکسن تب‌برفکی انجام‌ داده‌اند که از جمله آنها می‌توان به راه‌اندازی و تهیه کشت تعلیق و همین‌طور کشت انبوه سلولی و تهیه ویروس با استفاده از فرمانتور که برای اولین  بار در  ایران و به دست توانای ایشان صورت پذیرفت. با راه‌اندازی این روش تولید واکسن تب‌برفکی به صورت چشمگیر افزایش پیدا نمود تا در نهایت آرزوی کنترل و پیشگیری بیماری واگیردار و زیانبار تب برفکی در ایران امکان‌پذیر گردد. در عین حال ایشان همکاری نزدیک علمی با کشورهای اروپائی به ویژه موسسه مریو فرانسه در زمینه بیماری تب برفکی و تبادل اطلاعات مربوطه داشتند. 
در خاتمه بطور بسیار خلاصه در خصوص شخصیت مرحوم دکتر مهدی آمیغی در محیط خانواده می‌توان گفت که ایشان از عنفوان جوانی تا روز فوتشان انسانی صادق، صمیمی، راستگو، متین، کم حرف، پرکار، مسئول و متدین بودند. از نامبرده سه فرزند پسر به نام‌های علیرضا، کریم و رضا به یادگار مانده ه هر سه در خارج از کشور به سر می‌برند و آقای کریم آمیغی فرزند دوم ایشان در رشته داروسازی در سن 41 سالگی به درجه پروفسوری نایل آمده و در حال حاضر رئیس دانشکده داروسازی دانشگاه بروکسل بلژیک می‌باشند. 
زنده یاد دکتر مهدی آمیغی در تاریخ 246/4/84 پس از بازگشت از محل کار خود به منزل به دلیل افزایش میزان قندشان شب هنگام به بیمارستان ایرانمهر منتقل و متاسفانه در تاریخ 27/4/84 به علت عارضه قلبی در بیمارستان ایرانمهر دار فانی را وداع نمودند. به راستی که فقدان ایشان برای کشور و موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی ضایعه‌ای اسفناک و جبران ناپذیر می‌باشند. انشاء‌الله که خداوند ایشان را با ائمه اطهار محشور بگرداند.

http://www.rs272.com/
http://www.rvsri.i

WEST AZARBIJAN URMIA--Dr.RAHMAT SOKHANI



ارسال سوالات و نظرات ()
ارسال کننده متن فوق: » دکتر رحمت سخنی ( شنبه 87/5/12 :: ساعت 8:10 عصر )

Google
»» لیست کل یادداشت های این سایت
آثاردرحال انتشار استاددندانپزشکی دکترمحمدابراهیم ذاکرMedical his
بررسی کتب استاددندانپزشکی دکترمحمدابراهیم ذاکرMedical history
خاطرات استاددندانپزشکی ونویسنده شهیردکترمحمدابراهیم ذاکر Medica
خاطرات دکتر محمدحشمتیان دندانپزشک امام خمینی (ره)Medical history
خاطرات کوتاه و جالب دندانپزشکان Memoirs of Dentists
خاطرات تلخ وشیرین استاد دندانپزشکی دکتر مسعود رضایی
شرایط درخواست مشاوره پزشکی رایگان اینترنتی دکتر رحمت سخنی
جیمیل جدید دکتر رحمت سخنی برای مشاوره رایگان پزشکی
در گذشت ناگوار خانم دکتر مهرزاد صدقیانی بانوو پزشک سخت کوش آذربا
معرفی 150 پزشک ایرانی خاطره نویس
[عناوین آرشیوشده]